AAFKE ROMEIJN – M

Aafke Romeijn is een bijna 33-jarige Utrechtse zangeres en songschrijfster, maar ook actief als journaliste, columniste en schrijfster van romans. Vorig jaar bracht ze haar eerste science-fictionroman “Concept M” uit en wij belichten hier het conceptalbum “M” dat als soundtrack bij haar boek dient te worden geïnterpreteerd.

De liedjes op deze cd begeleiden de luisteraar in de wereld van een aan de mysterieuze ziekte ‘kleurloosheid’ lijdende jonge vrouw Hava waarover verhaald wordt in haar roman. De muziek waarop die verhalen verteld worden situeert zich in het elektropopgenre waarin synthesizers en allerlei samples, maar ook strijkers en blazers aan bod kunnen komen. Alle instrumenten bij deze nummers worden ingespeeld door Aafke Romeijn zelf en door gitarist Bram Ieven en drummer Erik Spanjers.

De twee meest opvallende tracks zijn het samen met Erik de Jong aka ‘Spinvis’ gebrachte nummer “Ameland”, naast “Corolla” (zie video) dat over haar eerste en enige 25 jaar jonge ‘Toyota Corolla’-autootje gaat. Daarnaast brengt Aafke Romeijn ook nog een knappe coverversie van het liedje “Een Heel Klein Beetje Oorlog” dat we in België al heel lang kennen als één van de mooiste nummers van Stijn Meuris en zijn band ‘Noordkaap’.

Andere tracks uit dit album die we heel graag hebben gehoord zijn het op een discoritme en stevige elektrobeats gebrachte “10.20”, “Ze Zeggen”, “Kleurstof” en “Spoiler”. “M” is al het vierde album in de discografie van Aafke Romeijn, die begon in 2012 met de plaat “Stella Must Die!”, gevolgd door “CHIN. IND. SPEC. REST.” uit 2014 en “Je Doet Je Best Maar” uit 2016.

(valsam)

 

20 november 2019: Paardcafé, Den Haag
24 november 2019: Hedon, Zwolle
26 november 2019: Paradiso, Amsterdam
27 november 2019: Vera, Groningenk with you.

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Starman Records

video